Snel naar
Inhoud

Informatie-avond 30 mei

vrijdag 19 mei 2017 16:32

Graag informeren we jullie over en laten jullie participeren in diverse projecten die op onze bedrijventerreinen op stapel staan.

 

*UITNODIGING*

 

Die projecten gaan over de uitbreiding van de beveiliging met camera’s op Langshaven en een extra kentekenregistratiecamera op de Weegmaat, over duurzaamheid, milieuwetgeving en afspraken die gemaakt zijn om in 2030 CO2-neutraal te zijn en in 2050 ‘van het gas af’, en over een nieuw, goedkoop, glasvezelnetwerk.

Er zijn 15 sprekers uitgenodigd, 10 onderwerpen; ieder van de 10 onderwerpen krijgt een pitch van max 5 minuten, max dus 50 minuten informatie; dan napraten onder het genot van een drankje.

 

Datum: Dinsdag 30 mei 2017. Inloop 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur.

Plaats: Urschel B.V., Vogelpoelweg 8, 3961 NL  Wijk bij Duurstede.

 

Het wordt een intensieve avond – neem dus iets mee om aantekeningen te kunnen maken – en als het aan ons ligt ook een heel gezellige avond.

 

De projecten:

  • Cameratoezicht. Er worden 5 camera’s geplaatst op Langshaven en een kentekenregistratie camera bij de ingang van de Weegmaat. We laten beelden zien van de huidige camera’s en kentekenregistratiecamera’s. Spreker: Chris den Boef, TeleConnect
    • 10 % besparing op je verzekering omdat er camera’s en slagbomen zijn. Spreker: RABO verzekeringen
  • Duurzaamheid. Hier komen een aantal projecten aan bod:
    • Routekaart 2030, de weg naar een energieneutraal Wijk bij Duurstede in 2030 met Greendeals, een raadsbesluit. Wat zijn Greendeals? Wat betekent dit voor de bedrijven in WbD? Sprekers: Joyce van den Hoek Ostende, Het Schipperhuis Bedrijfsontwikkeling, en Hans Marchal, wethouder duurzaamheid.
    • Milieuwet, Activiteitenbesluit: voor grote bedrijven, waarop vanaf 2017 gehandhaafd gaat worden en: ‘Van het gas af’ in 2050, twee regeringsbesluiten. Het eerste is een bestaande wet waarbij bedrijven, die een investering in duurzaamheid, die ze in 5 jaar terug kunnen verdienen, verplicht zijn uit te voeren en waarop tot nu toe nog niet gehandhaafd werd, maar nu wel; het tweede gaat vooral over woningen want heel Nederland moet van het gas af vanaf 2050. Voor wie, en hoe gaan we dat doen? Spreker: Milieudienst, Gemeente WbD
    • Zonnepanelen op Bedrijfsdaken, een Greendeal. Dit kan niet zonder subsidie en dus gaat een samenwerkingsverband tussen SavePartner en Volt4u kijken welke daken geschikt zijn voor zonnepanelen en daarvoor vervolgens SDE+ subsidie aanvragen. Sprekers: Jeroen Bosma, SavePartner en Rik van der Horst, Volt4u.
    • Warmtenet, een Greendeal. Er komt een voorstel naar de raad met als titel: ‘Breng in kaart welke CO2-reductie haalbaar is met een lokaal Warmtenet’. Wat is een Warmtenet en hoe krijgen we de overtollige warmte van bedrijven naar ‘renovatie’-woningen? Sprekers: Sander Berkhout, Balance.
  • Glasvezel. St. Parkbeheer en Solid Fiber trekken gezamenlijk op in de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk; jullie hebben de folder ontvangen en wellicht een bezoek. De nieuwe glasvezelaansluiting is goedkoper dan die op het huidige KPN-netwerk, veel sneller en wordt ook nog eens ondersteund door een lokale ondernemer. Spreker: Marscha van Haarlem, Solid Fiber
  • Broekweg Noord. Een uitbreiding van bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven met Broekweg Noord was al begonnen met de Fruitmasters en PPC, en krijgt nu een officieel vervolg.
    • Uitbreiding met 4 hectare. PPC bouwt al, wie volgt? Spreker: Jeroen Brouwer
    • De weegmaat wordt een echte weg met (dubbele) slagbomen en kentekenregistratiecamera’s. Alle informatie over hoe Broekweg Noord er uit komt te zien. Sprekers: onder voorbehoud Martin Hardijzer, projectleider WbD en Jan van der Horst, St. Parkbeheer.
    • Economische ToekomstVisie en de Economische Agenda. Sprekers: Evert van Tellingen, beleidsambtenaar EZ en Jeroen Brouwer, wethouder EZ.

« Terug