Snel naar
Inhoud

Project: Heel Wijk in de Zon

zondag 13 oktober 2019 01:57

Zonne-energie is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden. In de laatste week van oktober gaat de landelijke subsidieregeling voor zonne-energie (SDE+) weer open en dit biedt kansen voor bedrijven om aan te haken.

Het project Heel Wijk in de Zon is een samenwerking van de gemeente Wijk bij Duurstede, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede (OKW), Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen (SPBW) en de Eigenwijkse Energiecoöperatie (EWEC) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede. De begeleiding wordt geboden door energiespecialisten van en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.
Het project is vorig jaar gestart en 17 bedrijven uit de gemeente Wijk bij Duurstede doen nu al mee. Deze bedrijven hebben een adviesrapport gekregen en hiermee inzicht gekregen in de businesscase voor zonnepanelen. Bij de grote meerderheid van de bedrijven blijken zonnepanelen een positief financieel rendement te hebben. Voor meerdere bedrijven is de landelijke SDE subsidie aangevraagd tijdens de voorjaarsronde en met succes, want ze zijn allemaal toegekend. De subsidie wordt langzaam afgebouwd; dit is waarschijnlijk  de laatste mogelijkheid voor SDE+ subsidie voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. U hoeft de energie niet eens zelf te gebruiken. Wilt u meer weten? Bel of mail ons (beheer@spbw.nl) dan zorgen wij ervoor dat u nadere informatie krijgt.

« Terug