Snel naar
Inhoud

Voortgang Ondernemersfonds

dinsdag 18 november 2014 10:59

Op 10 november was er een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis over het Ondernemersfonds waar vragen van belanghebbenden werden behandeld.

Op initiatief van de OKW en St. Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede, is de gemeente een verkenning gestart om het opzetten van een gemeentebreed ondernemersfonds te onderzoeken. Het idee achter het ondernemersfonds is, om een gezamenlijk fonds te creëren, met als hoofddoel het verbeteren en optimaliseren van de economie in de hele gemeente Wijk bij Duurstede. Het fonds wordt opgebracht door de ondernemers en is voor de ondernemers. Met dit fonds wordt de financiering van deze doelstelling haalbaar. In de presentatie van 3 november, tijdens het OKWCafé, hebben Etske Muis (voozitter OKW) en Winfried Molthoff  (voorzitter St. Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede) uitgelegd wat dit ondernemersfonds is, hoe het werkt en wat het voor u als ondernemer kan betekenen. De aanwezigen waren over het algemeen positief en met deze informatie werd vervolgens de bijeenkomst met de gemeente ingegaan.

Op 10 november was er, in het gemeentehuis,  een tweede informatiebijeenkomst voor vertegenwoordigers van de belanghebbendengroepen en gemeente. Een vertegenwoordiger uit de gemeente Culemborg, een gelijksoortige gemeente waar het ondernemersfonds inmiddels 1,5 jaar in werking is, vertelde over de ervaringen en ontwikkelingen in Culemborg. Winfried Molthoff en Etske Muis hielden een presentatie over het Ondernemersfonds en wethouder Jan Burger sloot de bijeenkomst, na het beantwoorden van vragen uit het pulbiek,  af. 

Wilt u meer weten over dit ondernemersfonds? Klik hier dan voor de presentatie van Winfried en Etske.

Als het ondernemersfonds er komt, opent dit de mogelijkheid om projecten en ideeën ten uitvoer te brengen die zonder dit fonds niet gefinancierd zouden kunnen worden.  De fase 2 van het beveiligingsplan op het bedrijventerrein kan hierdoor bijvoorbeeld ten uitvoer gebracht worden, en kan er een kentekenregistratiecamera worden aangeschaft.

Er zal nog heel wat water door de Lek stromen voordat dit fonds van start zal kunnen gaan en er wordt hard gewerkt om de streefdatum van 1 januari 2015 te halen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

« Terug