Snel naar
Inhoud

Alarmmeldingsprocedure operationeel

vrijdag 26 juli 2013 15:31

Als u van uw PAC-alarmcentrale een alarmmelding krijgt, kunt u deze door laten schakelen naar de camera-meldkamer, voor verificatie van de melding en aansturing van de politie. Ook als u achteraf merkt dat er is ingebroken, kunt u als deelnemer van de SPBW, een beroep doen op de beelden van onze camera's.

Hoe maakt u de verbinding tussen uw PAC-centrale en de meldkamer die de camerabeelden van de SPBW ontvangt

U geeft het mailadres van de meldkamer  ( vtr@dbutrecht.nl ) als 2e waarschuwingsadres aan uw PAC-alarmcentrale en verzoekt hem dit 2e adres in geval van alarm ALTIJD te infomeren. Dit omdat het 2e waarschuwingsadres doorgaans alleen wordt gewaarschuwd als het 1e waarschuwingsadres niet bereikbaar is.

Alarmmelding

Op het moment dat uw alarmcentrale een alarmmelding ontvangt, meldt uw alarmcentrale dit direct aan de meldkamer van DCB waar men de beelden van de camera’s op het bedrijventerrein Broekweg-Langshaven live ontvangt. Op dit moment treedt het opvolgersprotocol in werking, en zullen de beelden live uitgekeken worden.

Als het incident Politiewaardig is, zal de DCB onmiddellijk de beelden doorzetten naar de meldkamer van de politie en mondeling toelichten.  Deze melding volgt op de melding van uw eigen  PAC-centrale en geldt ter verificatie;  de politie zal dan direct actie ondernemen en kan de beelden van onze camera’s zelf besturen.

Het is ook mogelijk als u zelf iets verdachts of onrechtmatigs signaleert om dit telefonisch door te geven aan het DCB het nummer hiervoor is 030-72.10.610. Ook dan zal het dienstencentrum, als er iets gesignaleerd wordt, onmiddellijk de beveiliging inseinen en/of de beelden doorzetten naar de  meldkamer van de politie en mondeling toelichten. 

 

Achteraf beelden opvragen

Mocht u achteraf constateren dat er een calamiteit heeft plaatsgevonden, neem dan contact op met de SPBW  (beheer@spbw.nl of 06-81.24.41.08) , indien mogelijk onder vermelding van datum, tijdstip, locatie en aard van de calamiteit. Wij zullen dan nagaan of er beelden van de betreffende calamiteit zijn, en kunnen deze, indien gewenst, ter beschikking stellen van de politie.

« Terug