Snel naar
Inhoud

Slagbomen dicht na de vakantie

dinsdag 31 juli 2012 15:54

Alles staat klaar om de beveiliging van de bedrijventerreinen Broekweg & Langshaven in werking te zetten.

De camera's zijn operationeel, de waarschuwingsborden zijn geplaatst, kortom de laatste fase van het in werking stellen van de beveiliging van het bedrijventerrein staat voor de deur. Na de bouwvak worden de slagbomen geprogrammeeerd en zal het bedrijventerrein 's nachts van 23.00 uur tot 05.00 uur met slagbomen gesloten worden. De ingang op de Vogelpoelweg blijft gedurende deze nachtelijke uren gesloten terwijl bij de slagbomen op de Molenvliet lussen onder het wegdek zijn aangebracht waardoor de slagbomen zich bij naderend verkeer zullen openen.

 

De camera's zijn al een tijdje operationeel. Voor ons een periode om kennis te maken met de do's en don'ts van de camerabeveiliging, het schrijven van protocollen en het afregelen van losse eindjes. De inwerkingstelling van de slagbomen is tevens het startsein om de beelden van de camera's door te sturen naar de meldkamer. Daarmee is de 24/24 en 7/7  camerabeveiliging dan een feit.

 

Het in werking stellen van de beveiligingsinstallatie brengt tevens een aantal vaste kosten  met zich mee. Denk daarbij aan de elektravoeding voor de camera's, slagbomen en verkeerslichtjes, de kosten van de meldkamer, de bedieningschips van de slagbomen, etc.  Om deze kosten te kunnen dragen, zullen op korte termijn ook de facturen voor de jaarlijkse bijdragen worden verstuurd.

 

Wellicht ten overvloede vermelden wij dat de camerabeelden alleen beschikbaar zijn voor de politieverzoeken met betrekking tot deelnemers van de St. Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede. Bent u geen deelnemer van de SPBW, dan zullen wij verzoeken van de politie niet honoreren en kunt u geen beroep doen op de meldkamerservices. Na de vakantie ontvangen de deelnemers uitgebreide informatie over de werking van het beveilgingssysteem en hoe zij daarvan kunnen meeprofiteren.

Tevens zal er een feestelijke oplevering worden georganiseerd, waarbij ook de revitalisering van het bedrijventerrein Broekweg zal worden afgerond. Hierover volgt z.s.m. nadere berichtgeving.

 

.

« Terug