Snel naar
Inhoud

Boomplantdagen op Broekweg

donderdag 10 februari 2011 15:49

Bedrijventerrein Broekweg wordt groener  

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Regenboog geven samen met wethouder Robbert Peek op donderdag 17 februari 2011 het startsein voor de uitvoering van het groenplan voor het bedrijventerrein Broekweg. ’s Ochtends om 10.00 uur starten de kinderen met het planten van circa 20 jonge bomen langs de Molenvliet, ter hoogte van de rioolwaterzuivering (RWZI). Daarna worden op diezelfde dag en op vrijdag 18 februari nog eens circa 50 bomen geplant, verspreid over het bedrijventerrein en een vogelbosje bij de RWZI.

Revitalisering Broekweg

Het groenplan vormt één van de laatste onderdelen van de afronding van de revitalisering van bedrijventerrein Broekweg. Eerder zijn de riolering en de wegen vernieuwd en kwam glasvezel beschikbaar voor de bedrijven. Door de Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede (SPBW) zal een camerabeveiligingssysteem worden aangelegd en de openbare verlichting zal nog worden vernieuwd. Tot slot volgt nog een verbeterde bewegwijzering, waarmee de revitalisering van het bedrijventerrein zal zijn afgerond. Na de revitalisering van Broekweg beschikt Wijk bij Duurstede over up-to-date bedrijventerreinen die jaren meekunnen en bijdragen aan een goed ondernemersklimaat en werkgelegenheid in de gemeente.

 Natuur en duurzaamheid

De ‘boomplantdag’ wordt mede georganiseerd door de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede en ‘Wijk bij Duurzaam’. Beide verenigingen zetten zich in voor natuur en duurzaamheid. De gekozen boomsoorten dragen bij aan de verbetering van de soortenrijkdom en biodiversiteit van planten en bomen in de gemeente Wijk bij Duurstede, waarvan o.a. vlinders en bijen kunnen profiteren. Met name de bijenstand ondervindt de laatste jaren wereldwijd een teruggang, waardoor de bestuiving van bloemen en de productie van vruchten terugloopt met nadelige gevolgen voor planten en dieren.

In verband met het planten van de bomen wordt de Molenvliet ter hoogte van de kruising met de Voswijk en de aansluitingen op het bedrijventerrein Langshaven en de Lage Maat ’s ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur afgesloten. De bedrijven op Langshaven kunnen dan alleen via de Hoge Maat, de Lage Maat en de Keulenaar bereikt en ontsloten worden. Bestemmingsverkeer van en naar het tijdelijk afgesloten gebied mag binnen de afzettingen met aangepaste snelheid passeren.

« Terug