Snel naar
Inhoud

Vervanging camera's

maandag 25 januari 2016 11:42

Het huidige (analoge) beveiligingscamerasysteem zal op korte termijn worden vervangen door een digitaal dome-camerasysteem. Ook zullen er bij de slagbomen kentekenregistratiecamera’s worden geplaatst.

De technologische ontwikkeling van de camera’s is snel gegaan, en we hebben  dan ook besloten de huidige analoge camera’s te vervangen door digitale camera's. De kwaliteit van de beelden van de digitale camera’s is beter dan onze huidige beelden en ook zullen deze camera’s  gedurende de dag en de nacht diverse keren rondom kijken waardoor de dekkingsgraad van de beveiliging aanzienlijk vergroot wordt. Er is voor dome-camera’s gekozen omdat je daaraan niet kan zien welke kant hij uitkijkt wat ook bijdraagt tot de veiligheid op het terrein. In eerste instantie worden alleen de huidige camera’s, die de toegangswegen van het bedrijventerrein en een gedeelte van Broekweg bestrijken, worden vervangen. In een later stadium zullen er meer camera’s geplaatst worden.

De kentekenregistratiecamera’s bij de slagbomen op de Molenvliet en de Vogelpoelweg stonden al lang op ons verlanglijstje en zullen de veiligheid op het bedrijventerrein sterk verhogen. Verdachte  auto’s die het bedrijventerrein oprijden, worden direct gespot en gemeld, en ook is het dan mogelijk achteraf kentekens van automobielen te traceren.

 

De aanschaf van dit nieuwe beveiligingssysteem wordt mogelijk gemaakt door het Wijkse Ondernemersfonds met co-financiering van de SPBW.

« Terug